Samengevat

De fundamentele bouwstenen van een Cardas kabel zijn constant gebleven sinds dag één: Ultra Puur Koper geproduceerd met gepatenteerde methodes, meerdere Litz geleiders met variërende draadgrootte in Golden Ratio-stappen. Premium connectoren vervaardigd uit koper en messing, verguld met zilver en rhodium. Aansluitingen worden gemaakt door vakmensen die gebruik maken van Cardas Quad Eutectic Solder en Cardas Rosin Flux Soldering Paste.

Cardas Koper

In het hart van een Cardas kabel bevindt zich Ultra Puur Cardas Koper. Gewonnen in het zuidwesten van de VS en verwerkt in het noordoosten waar ze gebruik maken van gepatenteerde trek- en gloeitechnieken om de hoogste kwaliteit en zuiverste koperen draden te creëren. Op de draden wordt poly-nylon coating aangebracht om oxidatie te voorkomen en overspraak tussen draden te elimineren.

Golden Ratio

Zoals in het Nautilus Schelp-logo van Cardas, wordt de “Golden Ratio” toegepast, waaronder onze Litz-geleider ontwerpen. In een Cardas meeraderige Litz-geleider bevinden zich de kleinste draden in het midden, waarbij elke laag in grootte toeneemt in stappen van de Gulden Snede (1:1,618). Deze innovatieve micro resonantie controletechniek was het onderwerp van George Cardas met patenten.

Connectoren

Het aanbrengen van een connector op een Cardas meeraderige Litz-geleider vereist vaardigheid en speciale apparatuur.

Ze gebruiken zelf ontwikkelde Cardas Quad Eutectic Soldeer en Cardas Rosin Flux Soldeerpasta, samen met soldeerbouten van 800 °F (427 °C) en soldeerbaden van 700 °F (371 °C). De vlaggenschip luidsprekerkabels worden met een soldeervrij compressie matrijs smeedproces waarbij het koper van de geleider en de connector samensmelten tot één geheel.

Deze procedures worden uitgevoerd door het getalenteerde personeel van Cardas Terminators, met tientallen jaren gecombineerde ervaring.

documenten

Prijslijst(en)

Prijslijst Cardas 2023

Meest recente prijslijst van Cardas
  •  
Nieuws

Het laatste Cardas nieuws

merken

Bekijk onze andere merken

Kora

Audio apparatuur:
Kora, een innovatief merk uit Toulouse, heeft zijn oorsprong in Frankrijk.
Het Square Tube ontwerp is een nieuwe, unieke en innovatieve manier om de vacuümbuizen te gebruiken.

Bekijk merk

Melco Audio

Audiofiele Servers & Switches:
Melco’s servers slaan levenslange muziekcollecties op en bieden topkwaliteit met streaming gemak.

Bekijk merk