Samengevat

Diptyque Audio heeft een uniek concept van paneel luidsprekers met hoge precisie in geluidsweergave. Sluit je ogen en het concert bevindt zich voor je elk instrument neemt zijn plaats in op een geluidsbeeld dat ongeëvenaard is qua precisie en omvang. De stemmen ademen, we voelen de fysieke aanwezigheid van de artiesten. Open je ogen en aanschouw de luidsprekers, het zijn kunstwerken die gezien mogen worden.

Het verhaal van een passie

Het idee om de Diptyque panelen te ontwikkelen is ontstaan tijdens een ontmoeting van twee mannen met een gedeelde passie voor akoestiek: Gilles Douziech en Eric Poix.

Hun eerste prototype werd gemaakt in 2001, voor een hedendaagse kunsttentoonstelling. Sindsdien hebben constante experimenten met materialen, vormen, componenten en het assemblageproces het mogelijk gemaakt om een serie high-end luidsprekers met opmerkelijke muzikale capaciteiten te ontwikkelen. In 2020 voegde Anthony Henry zich bij het team en bracht vaardigheden als ontwerper en conceptueel denker mee, vaardigheden die hebben geleid tot nieuwe benaderingen, nieuwe oplossingen en nieuwe mogelijkheden.

Handgemaakt

Deze luidsprekers worden volledig vervaardigd in de werkplaats in Montauban, Frankrijk. Diptyque controleert elke productiefase en combineert high-tech gereedschappen, CNC bewerking en lasersnijden met de hand geassembleerde membranen en kruisnetwerken.

Lokale ambachtelijke productie die de ecologische voetafdruk minimaliseert.

PPBM* Push Pull Bipolar Magnets

De Push Pull bipolaire magneet techniek is een innovatieve gepatenteerde architectuur. De grote sectie bipolaire magneten, vervaardigd volgens specificatie, bevinden zich aan de voorkant en achterkant van het membraan. Ze maken het mogelijk om de spoel in een constant magnetisch veld te houden wanneer het membraan beweegt en zo perfect gecontroleerd kan worden. De lage tonen zijn dynamischer en midden- en hoge tonen worden met precisie weergegeven. Luisteren naar een vleugelpiano is indrukwekkend realistisch.

DP77

In zijn ogenschijnlijke eenvoud bevat de dp77 een concentratie van technologie en knowhow ondertekend door Gilles Douziech en Eric Poix. Het bestaat uit een 0,132 m2 bas/middentoon membraan dat werkt volgens het exclusieve PPBM* principe en een 30 cm hoge ribbon tweeter. Zijn mechanische sandwichstructuur is uiterst stijf en garandeert het ontbreken van kleuring. Gilles Douziech en Eric Poix hebben een klein paneel ontworpen dat in elk interieur kan worden geïntegreerd vanwege zijn extreme dunheid (2 cm) en biedt talloze mogelijkheden voor aanpassing en integratie. De dp77 wordt vervaardigd met dezelfde kwaliteitseisen als zijn zeer hoogwaardige modellen, waarbij de beste componenten worden gekozen om de mooiste en meest realistische geluidsweergave te garanderen.

DP107

Dit nieuwe Diptyque DP107-model is ontstaan na 10 jaar van onderzoek en ontwikkeling. Het is gebaseerd op de technologie en het ontwerp van de zeer beroemde DP77. Het bestaat uit een bas-middentonenmembraan van 0,198 m² dat werkt volgens de exclusieve PPBM*-technologie en een ribbon tweeter met neodymium magneten van 45 cm lang. De mechanische sandwichstructuur is uiterst stijf en garandeert een afwezigheid van kleuring in het geluid. De standaard van staal en eikenhout neemt het ontwerp over van de oude ribbon-microfoons, het biedt grote stijfheid aan het geheel en de mogelijkheid om de hoek aan te passen afhankelijk van het luisterpunt. Dit harmonieuze paneel is een luidspreker van zeer hoge kwaliteit. Zijn transparantie, snelheid en het prachtige geluidsbeeld dat het in de luisterruimte creëert, zullen de grootste muziekliefhebbers verleiden.

DP140 MKII

De nieuwe Diptyque DP140 MKII luidt een nieuwe generatie magnetostatische luidsprekers in ontworpen voor muziekliefhebbers. De Luidspreker bestaat uit een bas en een mid-range membraan die werken volgens het exclusieve PPBM* principe dat is geoptimaliseerd na tien jaar onderzoek en innovatie. De mechanische structuur is gebaseerd op die van het Referentie model. De 55 cm lange ribbon tweeter bestrijkt een grote bandbreedte om het geheel een onvergelijkbaar, coherent en natuurlijk geluid te geven.

Luisteren naar de Diptyque Audio DP140 MKII luidsprekers is een onvergetelijke ervaring. Vanaf de eerste presentaties van dit model waren luisteraars onder de indruk van de transparantie, snelheid en uitzonderlijke grootsheid van het geluidsbeeld dat deze luidsprekers met een uniek ontwerp reproduceren.

Leerkleuren opties DP140/DP160 MKII/Reference.

DP160 MKII

De nieuwe Diptyque DP160 MKII bundelt al onze kennis en expertise in het ontwerp van hoogwaardige isodynamische luidsprekers, speciaal ontworpen voor de meest veeleisende muziekliefhebbers. Ze bestaan uit twee bas-middentonen cellen die werken volgens ons exclusieve PPBM*-principe, dat geoptimaliseerd is. Ze zijn gekalibreerd in hun spanning om een uitgebreidere en lineaire bas te verkrijgen. Hun mechanische structuur is geërfd van het Referentiemodel. De 65 cm lange ribbon tweeter bestrijkt een groot frequentiebereik om het geheel een onvergelijkbare consistentie en natuurlijk geluid te geven.

Diptyque heeft de DP160 MKII luidspreker bedacht als compromisloze luidspreker om je alle intensiteit van het concert in je woonkamer te laten beleven. Het luisteren naar Diptyque Audio DP 160 MKII luidsprekers transporteert je naar de mooiste concertzalen en laat je de fysieke aanwezigheid van de uitvoerenden voelen.

Reference

In maart 2020, tijdens de eerste COVID-19 lockdown, stopte alles behalve onze verbeelding! In deze opgeschorte tijd droomden we van een ultieme luidspreker, zonder compromissen, in staat om het hele spectrum te reproduceren, van infrabas tot ultrasoon, met alle natuurlijkheid, snelheid en transparantie die alleen isodynamische technologie met perfecte consistentie kan reproduceren.Ons onderzoek en innovatiewerk leidde tot de ontwikkeling van een volledig nieuwe technologie die we hebben gepatenteerd: de “Crossed Push pull”.

Elke bascel wordt aangedreven door twee onafhankelijke spoelen (set van linten), één verticaal en één horizontaal. Deze exclusieve technologie maakt het mogelijk de 12 µm mylarmembraan in trilling te brengen door honderden kleine vierkante motoren. De “crossed push-pull” technologie maakt het mogelijk de trillingen van het membraan te controleren zonder vervorming.Voor het middengebied hebben we een nieuwe 20 mm isodynamische lint ontwikkeld dat een breed spectrum bestrijkt van 600 tot 7000 Hz, en voor het hoge frequentiegedeelte een super tweeter in puur aluminium van 8 mm dat verder gaat dan 24000 Hz.

We hebben onze droom waargemaakt!

documenten

Prijslijst

Prijslijst Diptyque 2023

Meest recente prijslijst van Diptyque
  •  
merken

Bekijk onze andere merken

NuPrime

Audio apparatuur:
Dankzij innovaties in eigen ontwikkelde Klasse D versterking-modules produceert NuPrime Audio betaalbare audio met high-end componenten.

Bekijk merk

Scansonic HD

Luidsprekers:
Scansonic maakt innovatieve luidsprekers met een strak Scandinavisch design. Met een achtergrond in super high-end luidsprekers.

Bekijk merk

Cambridge Audio

Audio apparatuur:
Bij Cambridge Audio willen ze dat je je favoriete muziek op zijn allerbest hoort – zoals de artiest het bedoeld heeft, zonder iets toe te voegen, zonder iets weg te nemen.

Bekijk merk