Samengevat

Kora, een innovatief merk uit Toulouse, heeft zijn oorsprong in Frankrijk, waar het buizenversterkers produceerde voordat het de deuren sloot. De huidige eigenaar heeft de magische naam Kora behouden en introduceert een eigen technische benadering, genaamd “Square Tube Technology,” die zowel buizen als transistoren combineert. In tegenstelling tot veel anderen in de industrie, gaan Kora-versterkers verder dan het verbeteren van bestaande schakelingen en bieden ze een ongekleurde, zuivere, dynamische en gedetailleerde weergave van muziek.

Perfecte Geluidskwaliteit

Kora versterkers worden aangedreven door de Square Tube® operationele versterker, die zorgt voor ongeëvenaarde versterking en helderheid. Met 4 triodes biedt deze versterker een uitzonderlijke geluidskwaliteit die elke nuance van uw muziek tot leven brengt.

Wat de Kora versterkers echt onderscheidt is het vermogen om impedantieaanpassing te bieden, wat resulteert in een perfecte match met uw luidsprekers. De audiovermogenstransistoren zijn buitengewoon lineair en leveren de benodigde stroom aan uw luidsprekers zonder het signaal te beïnvloeden. Of u nu geniet van delicate klassieke composities of de krachtige beats van moderne muziek, de Kora versterkers leveren een compromisloze luisterervaring. Elk detail van uw favoriete nummers wordt onthuld, van de diepste bastonen tot de sprankelendste hoge tonen.

Met zijn elegante en tijdloze ontwerp past de Kora perfect in elke audio-opstelling. Ervaar de perfectie in geluidstechnologie en laat de Kora versterker u meenemen op een muzikale reis als geen ander.

Square Tube

Gevoed door twee spanningen, een positieve en een negatieve, levert de Square Tube® een signaal dat symmetrisch is ten opzichte van de referentie (de grond). Dat betekent dat het signaal afwisselend het positief geladen domein bereikt (om het membraan van de luidspreker te duwen) en het negatief geladen domein (om het membraan te trekken).

Deze innovatieve en originele architectuur samen met het gebruik van vacuümbuizen maakt dit schema bijzonder.

Kora TB serie

De TB140
Een geïntegreerde versterker van 2 x 70W / 8Ω, is gebouwd rond de SquareTube, precies zoals zijn grote broers! Het beschikt over 88.000µF aan filtering, een dubbele voeding, een grote vermogenstransformator van 300W en 4 vermogenstransistors. Het heeft 5 ingangen, inclusief een phono-ingang voor MM cartridges en 4 lijningangen.

De TB 200 een geïntegreerde versterker van 2 x 100W bij 8Ω, is gebouwd rond de SquareTube. Het heeft 120.000 µF filtering, een dubbele voeding, twee transformators van elk 300W en 12 vermogenstransistors. Het heeft 4 lijningangen. De gevoeligheid van elke ingang is instelbaar.

De TB 400 een 2 x 200W / 8 Ω geïntegreerde versterker, net als alle Kora eindversterkers, is gebouwd rond de SquareTube. Het heeft 200.000 µF filtering, een dubbele voeding, twee transformators van elk 500W en 20 vermogenstransistors. Het heeft 4 lijningangen. De gevoeligheid van elke ingang is instelbaar.

Kora CD player 140

Om alle informatie uit uw cd’s te halen, maakt de Kora-speler gebruik van de nieuwste technieken voor digitaal-naar-analoog omzetting. Om de gegevens die van de schijf zijn gehaald te respecteren, zorgt een frequentievermenigvuldiger voor de creatie van een signaalverwerkingsklok zonder fouten. Het is dus altijd een klok die perfect gesynchroniseerd is met de digitale stroom die de converter zal aansturen.
Door interpolatie zal een “filter” tussenliggende punten berekenen in de curve die van de schijf is gehaald. Deze punten hebben een resolutie van 32 bits en stellen de conversiefrequentie in staat om te worden “verhoogd” naar 352,8 kHz.
De 32-bits converter wordt gevolgd door een filter dat is samengesteld rond een “Square Tube”.

Kora TA240

Net als de gehele Kora-versterkerreeks wordt de TA 240 aangedreven door de Square Tube® operationele versterker. Uitgerust met 4 triodes per kanaal, biedt deze innovatieve schakeling zeer unieke muzikale eigenschappen aan de versterker.

De TA240 is een 2 x 120W / 8 Ω eind versterker die net als alle Kora versterkers, is gebouwd rond de SquareTubes. 
Het heeft 2 RCA/XLR lijningangen. De gevoeligheid van elke ingang is instelbaar.

Binnenkort Beschikbaar

Naast de uitmuntende versterkers komt Kora binnenkort ook met een phono voorversterker, DAC en een voorversterker.

Zodra er meer informatie beschikbaar is over deze producten zullen deze hier verschijnen.

documenten

Prijslijst en Specsheet

Prijslijst Kora 2023

Meest recente prijslijst van Kora
  •  

Specsheet Kora

technische documentatie
  •  
Nieuws

Het laatste Kora nieuws

merken

Bekijk onze andere merken

Cambridge Audio

Audio apparatuur:
Bij Cambridge Audio willen ze dat je je favoriete muziek op zijn allerbest hoort – zoals de artiest het bedoeld heeft, zonder iets toe te voegen, zonder iets weg te nemen.

Bekijk merk

Scansonic HD

Luidsprekers:
Scansonic maakt innovatieve luidsprekers met een strak Scandinavisch design. Met een achtergrond in super high-end luidsprekers.

Bekijk merk

Melco Audio

Audiofiele Servers & Switches:
Melco’s servers slaan levenslange muziekcollecties op en bieden topkwaliteit met streaming gemak.

Bekijk merk