Silent Angel NX en GX Review

13 november 2023

Een muzieksysteem dat gebruik maakt van streaming en op een hoogwaardige manier is samengesteld, kan niet meer zonder een behoorlijke ethernetswitch. Bron, versterking, luidsprekers, ze zijn in de loop der jaren zo vooruit gegaan dat ook rommel uit het ethernet hoorbaar is geworden als storende factor. Daarom is het van belang dat ethernet thuis aan te pakken. Met eenvoudige middelen als het budget niet toereikend is of de set het niet waard blijkt te zijn. Met kostbaarder producten als die hoorbare winst opleveren.

Silent Angel is één van de spelers in een huidig prijssegment waar ook ik vijf jaar geleden voor op mijn voorhoofd zou tikken. Inmiddels wijzer en meerdere merken en producten verder weet ik dat een goede switch onmisbaar is en een ultieme switch niet langer een overbodige luxe. 

De Silent Angel Bonn NX draait mee in de selecte groep ethernetswitches die speciaal voor audio zijn ontwikkeld. Niet wat betreft data doorvoer, dat doen alle andere merken ook goed, het gaat voornamelijk om het weghouden van storing op dat laatste stuk ethernet, van switchpoort tot RJ45 op een streamer. Isolatie, filtering en vooral het voorkomen van ruis op de lijn.

De Silent Angel Bonn NX biedt de koper de gelegenheid de switch op te waarderen met een externe word clock. ‘Onzin’, zeggen velen; ‘hoorbaar’, zeg ik. Probeer het zelf als u in de markt bent voor de Bonn NX. Of probeer eens een Forester F2 aan de Bonn NX en de Genesis GX, wie weet wat dat nog kan brengen. Het is wonderlijke materie, dat gedoe met ethernet, eigenlijk met alles in audio. Ons gehoor is misschien wel te goed voor onze eigen gemoedsrust.

 

merken

Onze andere berichten

Cambridge CXN100 Review HiFi.nl

Netwerkspelers van Cambridge Audio presteren al sinds de eerste generatie erg goed en de opvolgende CXN-modellen presteerden op vele vlakken zelfs nog beter. Met de introductie van de CXN100 ervaren we de tot nu toe beste streamingbeleving; de fabrikant verdient hier de maximale score voor.

Bekijk bericht